laatste nieuws van Green Accountants

Nieuws

Wil je op de hoogte blijven van alles omtrent ondernemen? Of het nu gaat om nieuwe ontwikkelingen, gewijzigde wet- en regelgeving of updates, op deze pagina plaatsen wij regelmatig nieuwsitems en artikelen die voor jou en jouw onderneming interessant kunnen zijn.

Donderdag 8 februari

Recht op loonkostenvoordeel? LET OP: per 1 januari 2018 belangrijke wijziging

Vanaf 1 januari 2018 heeft er een belangrijke wijziging plaatsgevonden in de loonkostensubsidies voor werknemers. De belangrijkste wijziging is dat de werkgever na indiensttreding van de werknemer, nog maar 3 maanden de tijd heeft om loonkostenvoordeel aan te vragen. Wordt deze niet op tijd aangevraagd,  ontvangt de werkgever in zijn geheel geen loonkostenvoordeel.

Wat is er gewijzigd?
Tot 2018 werden premiekortingen voor bepaalde groepen werknemers verrekend met de maandelijkse loonaangifte. Als je als werkgever recht had op de premiekorting, werd dit direct verrekend met de te betalen sociale lasten en kon tot 5 jaar terug nog premiekorting geclaimd worden. Vanaf 1 januari 2018 moet je als werkgever in het bezit zijn van een doelgroepverklaring voor de betreffende werknemer en moet er in de digitale loonaangifte worden aangegeven dat je loonkostenvoordeel wilt ontvangen. Het daadwerkelijke voordeel ontvang je vervolgens jaarlijks achteraf van de belastingdienst. 

Doelgroepverklaring
Als een werknemer in dienst treedt of herplaatst wordt binnen de eigen organisatie, heb je als werkgever in principe drie maanden de tijd om een doelgroepverklaring aan te vragen. De werknemer hoeft echter gedurende de eerste 2 maanden van zijn dienstverband geen vragen te beantwoorden over zijn ziekte- of arbeidsverleden en mogelijke subsidies. Na 2 maanden dienstverband moet de werknemer hierop wel verplicht antwoorden en kan hij een doelgroepverklaring aanvragen (of hij machtigt de werkgever om dit te doen). Feitelijk heb je als werkgever dus 1 maand de tijd om te zorgen voor een doelgroepverklaring. Wordt de doelgroepverklaring niet binnen 3 maanden na indiensttreding aangevraagd, dan vervalt het recht op subsidie in zijn geheel.

Wanneer kun je een doelgroepverklaring aanvragen
Werkgevers kunnen in de volgende gevallen een doelgroepverklaring aanvragen:

  • oudere werknemers (56 jaar en ouder): 
  • arbeidsbeperkte werknemers die nieuw in dienst komen;
  • werknemers uit de doelgroep van de banenafspraak en scholingsbelemmerden;
  • arbeidsbeperkte werknemers die worden herplaatst.

Conclusie
Als er een nieuwe werknemer in dienst treedt is het dus van groot belang na te gaan of je wellicht in aanmerking komt voor een loonkostensubsidie. De werknemer moet hier na twee maanden werken verplicht aan meewerken. Daarna moet de doelgroepverklaring worden aangevraagd. Vergeet niet je salarisadministrateur op de hoogte te stellen, omdat dit verplicht vermeld moet worden in de digitale loonaangifte. Op basis daarvan zal de belastingdienst jaarlijks achteraf het loonkostenvoordeel uitbetalen.

Download hier de handige infographic van de Rijksoverheid waarin overzichtelijk is opgenomen wie welke stappen moet ondernemen in de aanvraag loonkostenvoordeel.

Wil je meer weten over het loonkostenvoordeel? Neem gerust contact op met Miranda Busscher en Janneke Folkersma.

Bron en meer informatie: Rijksoverheid.nl
 

Bekijk overige nieuwsberichten

Volg ons ook via onze social media kanalen!

In de media
 
Onze radiocommercial op BNR