Contact Green Accountants

Green Café

Regelmatig organiseren wij ons Green Café. De plek waar je kunt netwerken, borrelen en wordt bijgepraat over een leuk onderwerp.


Green Café AVG, hoe houd je de nieuwe privacywet praktisch?

Op 28 juni 2018 organiseren wij weer ons Green Café. De plek waar je kunt netwerken, borrelen en wordt bijgepraat over een actueel onderwerp. Dit keer gaan we het hebben over de AVG. Omdat de AVG best een pittig onderwerp is, nemen we er iets meer tijd voor dan je gewend bent in ons Green Café. Wij zorgen daarom dit keer dus voor zitplaatsen. Uiteraard is er na afloop voldoende tijd om te borrelen en te netwerken.

Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG)
Sinds 25 mei is de AVG van kracht. Veel ondernemers hebben zich de afgelopen periode gebogen over de persoonsgegevens die zij verzamelen. De belangrijkste wijziging in de wet is de verantwoordingsplicht: je moet kunnen aantonen waarom je de gegevens verzamelt en dat je voldoende organisatorische en technische maatregelen hebt genomen om aan de eisen van de AVG te voldoen. Maar hoe werkt dit nu in de praktijk en hoe zorg je dat het werkbaar binnen je organisatie blijft?

Henk Bol, directeur en oprichter van Bol ICT en geboren ondernemer, zal ons uitleggen waar je als ondernemer op moet letten en zal ons praktische handvaten reiken om op een werkbare manier aan je verplichtingen te kunnen voldoen.

Je bent op 28 juni vanaf 16.00 uur welkom aan de Leonard Springerlaan 19 (3e etage). Om 16.30 uur starten we de bijdrage van Henk. Henk praat ons in een uur bij over alle praktische zaken rondom de AVG en daarna nemen we ruim de tijd om al je vragen die je hebt over de AVG te beantwoorden. Rond 18.00 uur is het dan tijd voor een hapje en een drankje. 

AANMELDEN

 


Wil je aanwezig zijn bij ons volgende Green Café? Vul dan het formulier onder aan de pagina in en je mist geen uitnodiging meer!

Cybercrime
Op 29 juni heeft  Frank Smilda, Sectorhoofd Dienst Regionale Informatie Organisatie bij de Nationale Politie, gespecialiseerd in cybercrime, ons verteld hoe je je tegen cybercrime kunt wapenen. Hij heeft zijn mooiste praktijkvoorbeelden met ons gedeeld en heeft ons als ondernemers tips gegeven hoe je kunt voorkomen dat je zelf wordt geconfronteerd met cybercrime. Een handig hulpmiddel daarbij is de Checklist Cybersecurity, onderdeel van de 'Handreiking Cybersecurity voor de bestuurder' welke is uitgebracht door de Cyber Security Raad (CSR). Je kunt de Checklist Cybersecurity hier downloaden.


Fit en gezond op de werkvloer
Op 30 november vertelden Renate Groenewold, voormalig topsporter, drievoudig wereldkampioen en Olympisch coach en oprichter van Vitakompas, en Linda Swart van Adviesbureau Voeding en Sport hoe je als ondernemer samen met je werknemers topfit kunt blijven zodat jouw bedrijf dagelijks topprestaties kan blijven leveren.


Klantbeleving
Op 21 april jl. ging het Green Café over klantbeleving. Wilco van den Hul en Arjen van Hijum van Store Support vertelden ons op geheel eigen wijze alles over de reis die de klant maakt van de eerste bewustwording van de behoefte tot de aankoop en gebruikmaking van het product of de dienst.


Lijkt het je ook leuk om bij ons volgende Green Café aanwezig te zijn? Meld je dan middels onderstaand formulier aan en je mist voortaan geen uitnodiging meer! Ken je iemand in je netwerk die het ook leuk vindt een uitnodiging te ontvangen. kun je dit ook aangeven.

  • Graag meld ik mij aan voor het Green Café.

  • Ook meld ik een bevriende ondernemer aan, nl.:


 

Nieuws / Actueel
 

Donderdag 15 november Eindejaarstips 2018

De Nederlandse Beroepsorganisatie Accountants (NBA) heeft ook dit jaar weer een overzicht met fiscale eindejaarstips opgesteld. 

Lees meer »
Dinsdag 6 november Termijn insturen informatieformulier Afkoop of omzetting Pensioen Eigen Beheer verlengd

Bij afkoop of omzetting van pensioenrechten hebben directeur-grootaandeelhouders voortaan een jaar de tijd om het informatieformulier in te sturen. Dit staat in het besluit dat op 31 oktober 2018 is gepubliceerd in de Staatscourant. Het besluit maakt het ook mogelijk om (ex-)partners het informatieformulier alsnog te laten ondertekenen.

Lees meer »

Onze radiocommercial op BNR