Green Accountants

Green Accountants softwarelab van voormalige KPMG-partner

Accountant.nl, 31 juli 2015

Jacco Oudhof, voormalig KPMG-partner, test de software die hij voor accountants ontwikkelt bij Green Accountants. De technologie is afkomstig van KPMG, die het echter nooit in de markt heeft gezet.

Dapas Software, het nieuwe bedrijf van voormalig KPMG-partner Jacco Oudhof, ontwikkelt software voor accountantskantoren samen met Green Accountants. Nieuwe software wordt ook eerst getest op Green. "Daardoor zien wij gelijk welke verbeteringen er nog nodig zijn", vertelt Oudhof.

Oudhof is voormalig partner van KPMG, waar hij jarenlang voorzitter was van de mkb-praktijk.

 "Ik ben ervan overtuigd dat je software niet moet ontwikkelen vanuit louter een technologische invalshoek", vertelt Oudhof. "Vragen en wensen van klanten moeten leidend zijn voor de ontwikkeling van software. Zodat de software aansluit op het daadwerkelijk gebruik en niet voorzien zijn van een tal van functionaliteiten die niet passen binnen de bedrijfsvoering van een accountantskantoor."

De samenwerking met Green Accountants kwam tot stand omdat beide bedrijven in Groningen zijn gevestigd. Ze zijn gevestigd op hetzelfde adres en delen een website. Volgens Oudhof delen ze ook dezelfde visie: dichtbij de klant staan. Door de samenwerking zegt Oudhof de feeling met de accountancy te houden en de taal van de klant te kunnen blijven spreken.

"Al in mijn tijd bij KPMG was ik bezig om alle handelingen binnen de mkb-accountantspraktijk te automatiseren", vertelt Jacco Oudhof. "Vanaf 2007 ben ik daarmee bezig geweest. KPMG is nooit de markt opgegaan met deze technologie, vanwege strikte compliance regelgeving. Het was natuurlijk ook een kwestie van geloofwaardigheid: een groot accountantskantoor dat technologie aanbood aan concullega's. Accountantskantoren zouden nooit geloven in de onafhankelijkheid van zo’n product."

De rest is geschiedenis. Oudhof heeft de organisatie verlaten en KPMG heeft afscheid genomen van de mkb-praktijk. Zijn kennis, passie en gedachtegoed heeft hij meegenomen om vervolgens vanuit Dapas Software diverse software oplossingen voor de accountancybranche te ontwikkelen.

"Een van de oplossingen is bedoeld om accountancysoftware via een procesmonitor aan elkaar te koppelen danwel met elkaar te laten praten", zegt Oudhof. "Die hebben we deze maand geïntroduceerd en hiermee zijn wij de eerste op de markt."

"Daarnaast ontwikkelen we momenteel een crm-systeem dat volledig is toegespitst op het functioneren van een accountantskantoor. Je moet je voorstellen dat accountants te maken hebben met tal van verplichtingen, zoals opdrachtacceptatie, klantacceptatie en voorgeschreven processen. Daarom is het heel handig als je een systeem hebt dat door workflows aangeeft wanneer en hoe je deze verplichte handelingen moet uitvoeren.”

Download het artikel in PDF

 

Nieuws / Actueel
 

Donderdag 5 juli Subsidie Praktijkleren aanvragen

Met de Subsidieregeling praktijkleren stimuleert het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap werkgevers om praktijkleerplaatsen en werkleerplaatsen aan te bieden. Dankzij de regeling kunnen leerlingen, deelnemers, studenten of werknemers die een beroepsopleiding volgen, zich beter voorbereiden op de arbeidsmarkt. Werkgevers beschikken hierdoor over beter opgeleid personeel.

Lees meer »
Donderdag 31 mei De nieuwe minimumlonen per 1 juli 2018

Per 1 juli 2018 gaan de brutobedragen van het wettelijk minimum(jeugd)loon weer stijgen. De Staatscourant heeft onlangs de aangepaste bedragen gepubliceerd.

 

Lees meer »

Onze radiocommercial op BNR