Green Accountants

'Digitalisering van je kantoor is leuk, voor je het weet kan je niet meer zonder'

Dapassoftware.nl, 4 november 2015

Green Accountants is een startend accountantskantoor met medewerkers, die allemaal een Big-4 achtergrond hebben. Van daaruit waren zij al gewend digitaal te werken, maar wisten ook dat het nog beter, sneller en efficiënter kon zodat zij de klanten nog beter kunnen adviseren. Vanuit die gedachte is Green Accountants in januari 2015 opgericht.

Een gedachte die prima aansluit bij de filosofie van Dapas Software en al snel werd besloten dat Green Accountants een testkantoor zou worden voor Dapas Software.

Sinds 1 september is Green Accountants ook officieel klant van Dapas Software. Green Accountants timmert stevig aan de weg. Vanuit hun kantoor in Groningen adviseren zij MKB ondernemers op het gebied van accountancy, salaris, fiscaliteit, HR en bedrijfsadvies.

Om haar klanten nog beter van dienst te kunnen zijn, focust Green Accountants zich momenteel op het volledig digitaliseren van het kantoor. “We hebben in de startfase van ons kantoor ruim een half jaar zonder proces monitor gewerkt. Voor ons gevoel gingen we terug in de tijd. Meer tijd kwijt en minder controle. Je beseft pas wat je had als je het kwijt bent”, aldus Rudolf Ophof.

Waar liep Green Accountants tegenaan?
“Als startend accountantskantoor ben je de eerste paar maanden heel druk met het neerzetten van je kantoor en het goed bedienen van klanten. Het doen van investeringen op IT gebied is dan iets wat je gemakkelijk opzij schuift. Omdat we weten hoe het is om gedigitaliseerd te werken, zagen we al snel veel inefficiency binnen de werkprocessen. Dit kwam bovenal omdat we geen zicht hadden op onze processen en omdat de aanwezige software niet met elkaar kon praten. In de praktijk betekende dit dat we handmatig veel acties moesten verrichten. En om controle te houden op de werkprocessen hielden we in Excel lijstjes bij. Naast dat dit natuurlijk veel (dure) tijd kost, voelde het ook niet prettig. Omdat we niet de beschikking hadden over een systeem die deze acties automatisch verricht danwel afdwingt, wist je nooit helemaal zeker of de lijstjes volledig en up to date waren.”

Wat gaf de doorslag om met Dapas Software samen te werken?
“We krijgen de ruimte om vanuit de gebruikerskant onze visie te geven. Ze luisteren naar ons, begrijpen ons en denken vervolgens met ons mee. Ze weten onze behoeften te vertalen naar efficiënte werkprocessen.” Door de heldere visie die Dapas Software heeft op de ontwikkelingen in ons vakgebied en de goede samenwerking was de beslissing niet moeilijk om voor Dapas Software te kiezen.”

Wat hebben jullie nu al bereikt met de procesmonitor, de DPM?
“We hebben veel meer inzicht in het gehele werkproces en weten nu precies welke processen er lopen. Op klantniveau alsook op medewerkerniveau. Is een medewerker afwezig, dan zien we precies wat er op zijn of haar bordje ligt en pakken we dit op. Het in kaart hebben van de processen komt de kwaliteit dus zeker ten goede. Daarnaast merken we dat we veel meer tijd over houden. Deze uren maken we graag beschikbaar voor advisering en sales. We zijn een startend kantoor en willen natuurlijk nog veel meer klanten bedienen. Maar los van meer klanten, willen we onze bestaande klanten ook anders gaan bedienen door een adviserende houding aan te nemen.”

Wat hopen jullie met Dapas Software te bereiken?
“Dapas Software weet waar een accountantskantoor behoefte aan heeft en zorgt dat ook wij de stap richting digitalisering kunnen maken. Als klein kantoor is het heel fijn om een goede partner aan je zijde te hebben die je daarbij helpt. Dapas Software maakt het werk voor ons een stuk efficiënter waardoor wij onze klant steeds beter kunnen bedienen.”

Waar willen jullie met Green Accountants naar toe?
“Wij willen voorop lopen en dat betekent dus dat wij meer willen zijn dan enkel een accountant. We maken onze werkprocessen zo efficiënt dat we tijd hebben voor een goed gesprek of eens een extra kop koffie bij onze klant. Wij moeten doen waar wij goed in zijn, ondernemers ontzorgen en verder helpen. Niemand zit te wachten op een accountant die alleen maar achter zijn laptop zit en naar de cijfertjes kijkt.”

Wat zouden jullie aan alle andere kantoren mee willen geven?
“Aan alle andere kantoren zouden wij willen zeggen, omarm de verandering van je vak. Durf de stap te zetten want voor je het weet kun je niet meer zonder. Kom gerust eens kijken bij ons in Groningen, dan laten we je zien hoe we werken. Digitalisering van je kantoor is leuk."

Nieuws / Actueel
 

Donderdag 5 juli Subsidie Praktijkleren aanvragen

Met de Subsidieregeling praktijkleren stimuleert het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap werkgevers om praktijkleerplaatsen en werkleerplaatsen aan te bieden. Dankzij de regeling kunnen leerlingen, deelnemers, studenten of werknemers die een beroepsopleiding volgen, zich beter voorbereiden op de arbeidsmarkt. Werkgevers beschikken hierdoor over beter opgeleid personeel.

Lees meer »
Donderdag 31 mei De nieuwe minimumlonen per 1 juli 2018

Per 1 juli 2018 gaan de brutobedragen van het wettelijk minimum(jeugd)loon weer stijgen. De Staatscourant heeft onlangs de aangepaste bedragen gepubliceerd.

 

Lees meer »

Onze radiocommercial op BNR